Четверг, 28.03.2024, 16:58

directory.ucoz.ua



Меню сайта
Категории
Наша кнопка



Друзья сайта


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
SMS по Украине
 


Каталог статей

Главная » Статьи » Мои статьи [ Добавить статью ]

Віра, релігійність, релігія - в чому різниця?

Віра, релігійність, релігія - в чому різниця?

Рано чи пізно будь-яка людина починає ставити собі питання, такі як: «Хто я?», «Навіщо я?», «Що там?», «Чи є Бог?» І т.д., і т.п. Тут треба заради справедливості зазначити, що найпотужнішими стимулами задавати ці питання є лікарня, сума / розорення і в'язниця. Але є ще одне, що може сильно змусити цікавитися цією темою.
Це - розвинений людський інтелект. З підвищенням інтелекту людський розум перестає задовольнятися відсутністю інформації або примітивними поясненнями. Він (розум) хоче знати!
Багато тисячоліть, щоб довести нікчемність людини, людям внушались поняття, далекі від істини, спотворюють сприйняття і розуміння навколишнього світу і себе в ньому.
Зокрема, до такого навіюванню відносяться ототожнення понять розум і розум, віра і релігія, віруюча людина і релігійний, насадження всіляких догм, наділення віри і надії абсолютно не властивим значенням: мовляв, віра (особливо віра в Бога) і надія є основні інструменти поліпшення ситуацій та їх наслідків.
Слава Богу (кого ще простіше дякувати?), Мови ще зберегли деякі відмінності у важливих поняттях, зокрема: у російській мові розум-розум, вірити-вважати. Розум як логічне мислення, інтелект. Розум щось більше - корекція логіки досвідом (причому не тільки своїм, а й предків) і інтуїцією.
Вірити - це коли логіка більш-менш легко підганяє факти під бажаний результат. Думати - це коли зовсім мало фактів, одні бажання. Але погодьтеся - це дуже, дуже близькі поняття. У німецькій мові ще збереглася різниця значень знати взагалі (з книг, зі слів) і знати на власному досвіді. Хоча останнє вже все сильніше увазі знайомство. Адже тільки знання, отримані на власному досвіді, дають людині силу. Чужі знання можуть підготувати людину до отримання нового досвіду, але й тільки. Вірити (у тому числі в Бога) і гадати - на німецькій мові взагалі одне слово! І це при тому, що існує по кілька слів-синонімів, що означають інші поняття чи предмети.

Віра

Вірити, що життя на Марсі була, зараз дуже легко. Вже доведено, що там була вода. Та ще канали. Але знати про життя на Марсі, поки ми не побачили багато останків або ще яких, явних доказів, просто неможливо. Вірити, що сусід вчасно віддасть зайняті у вас гроші, просто, особливо, якщо він вже це робив. Вірити в Бога так само легко, як вірити в життя на Марсі або в віддачу грошей сусідом, адже:
1) як хочеться, щоб хтось вирішив за нас всі проблеми,
2) нам навіюється релігіями, що Він є,
3) кожна клітинка нашого організму кричить, що ми щось більше, ніж те, що бачимо в дзеркалі.
Але чи можемо ми чотиривимірні (четверте - час) знати що Він є - побачити, помацати, якщо в космосі (стверджують фізики) 12 вимірів?
Відразу скажу, що наблизитися до усвідомлення Бога і своєї божественної суті і поступово усвідомити, можливо! Треба тільки вийти за обмеження чотирьох вимірів, розширивши свою свідомість і сприйняття в медитації. А усвідомити - це вже знати! Ці знання з багатовимірності, ось чому їх так важко описати. Зрозумійте хоча б, що віра в марсіанського життя і віра в Бога, по суті, одне і те ж! Віра не інструмент пізнання, не джерело сили! У кращому випадку, стимул до пізнання. Силу дають кроки (намір), зроблені часто і під впливом віри, але не сама віра.

Релігійність

Релігійним може бути тільки той, хто пізнав, усвідомив Божественне. Але не той, який тільки вірить. Віруючий не може бути релігійним. Хіба релігійні ісламські бойовики? Хіба релігійні кардинали-педофіли? Віруючий завжди буде сумніватися, з сильно віруючих можна зробити фанатиків (фанатизм заглушає сумніви), віруючим легко маніпулювати. Віруючий не вільний, він прив'язаний ланцюгами до своєї віри. Дай свободу віруючому, навіть у буквальному сенсі, він не знатиме, що з нею робити! Релігійний людина вільна і в той же час ніколи не порушить норми моралі. Для релігійної людини цінності: Любов, Життя, Волевиявлення будь-якого, Пізнання. Релігійною людиною може бути людина, що не належить ні до однієї релігії. Віруючий може стати релігійним за певних умов, і чим більше релігійним стає людина, тим менш віруючим. Віруюча людина і релігійная людина - це не одне і те ж!

Релігія

Будь-яку релігію придумали люди. Так, біля витоків стояли просвітлені Вчителі: Будда, Мойсей, Ісус, Мохаммед. Їх сучасники-послідовники створювали релігії, які через одне-два покоління вже ставали потужними інструментами для придбання влади та / або багатства. Біблія явно багаторазово переписувалася на догоду правителям. Ось небагато. Ви повірите, що Ісус міг сказати «Я прийшов до вас не з миром але з мечем, покарати грішників ...»? Я не вірю. Решта священні писання інших релігій зазнали менше змін, але трактуються не менше викривлено.
Трактування обраності євреїв веде до постійного антагонізму між євреями та іншими народами. Трактування джихаду дозволяє не читає Коран брати в руки зброю і вбивати. Трактування карми змушує думати про неминучість долі. Твердження, що християнин - раб божий, принижує людську гідність і разом з трактуванням слів «підстав іншу щоку» переконує, що треба підкорятися сильним світу цього.
Всі релігії - бізнес, ось чому вони досі відкрито або приховано воюють між собою і прагнуть підпорядкувати собі якомога більше людей. Церква може надати першу допомогу слабкому людині, але повністю вилікувати, зробити щасливим (зробити релігійним) не може, а от зробити ще більш невільною - запросто.
Робота грамотного священнослужителя - це те ж, що робота грамотного, але корисливого психотерапевта. І той, і інший прагне в першу чергу поставити - один прихожанина, інший пацієнта - в залежність, що дозволяє маніпулювати ними і заробляти гроші! Деякі віруючі, що прийшли в храм (будь концесії) за допомогою або в пошуку, зможуть піти далі і знайти Бога в собі, а не в церкві. Дай-то Бог! Хтось скаже, що молитва допомагає. Так, допомагає. Не всяка, не завжди, але допомагає. Церква знає про це, але не розкриває справжнього механізму дії молитов.
Я бував у різних храмах, церквах, в мечетях, синагогах, дацанах ... Абсолютно скрізь, але якщо не було служби, я відчував добрість! Як тільки починалася служба, добрість зникала. Якщо ви будете уважні, то без праці помітите різницю у відчутті, у вібраціях, перебуваючи в порожньому храмі або під час служби.
Будь-яка релігія - посередник між людиною і Богом, а знати, чи говорить посередник правду, надходить вам на користь або тільки заради своєї вигоди - неможливо! Залишається тільки вірити і сподіватися, що посередник на вашому боці і не обдурить.
Для спілкування з Богом посередник не потрібен!

Ціни на бензин постійно підвищуються і як наслідок, мі витрачаємо все більше і більше грошей, і можна було спрямувати на більш корисні цілі. Що ж робити щоб знизити витрати на паливо? Компанія Авто Газ допоможе вирішити дану проблему встановивши газ на авто. Сучасне ГБО дозволить значно зекономити на витратах пального.

Категория: Мои статьи | Добавил: avtor (07.06.2013)
Просмотров: 1320 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]